Groves-Raines Architects

Composting Shed

Public

Designed in collaboration with Architect, Nicholas Groves-Raines, this structure, which serves as a composting area and garden store, is an organic extension of the garden and the woven edging to the paths from which it springs. Its origins are derived from basket weave or hazel hurdles using woven rebar and corten steel. The organic form embraces a 5 ton boulder on the site and is located at the furthest corner of the garden, providing a point of interest for garden visitors and for walkers on the adjacent Water of Leith Walkway.

Photographs copyright of Dan Farrar

You may also like

SIX Design Awards
Hill House Visitor Centre
Collect 2018 at Saatchi Gallery
Fringe Street Events
Craigmillar Community Arts Centre
Brite Dental
The North Ship
The Maker Library Network
Gayfield Creative Spaces
A National Memorial for Organ Donors in Scotland
Theatr Cromlech
The Ross Pavilion
Loch Leven Heritage Trail
Education Centre at Sumburgh Head Lighthouse
Transient Gallery/Galleria Temporanea